QUÈ FEM

RECOLLIR ROBA

RECOLLIR AEE

RECOLLIR LLIBRES


RECOLLIR ROBA:

Cada espanyol llença a l'any entre 7 i 8 quilos de roba, segons l'OCU i empreses del sector.

Amb aquesta campanya volem aprofitar la roba que tens en els armaris i que fa temps que no fas servir. És el moment de buidar-lo i ajudar altra gent.

PROYECTOS INFANTILES RECOLLIR ROBA

Recollim roba i calçat per a l'autofinançament de les ajudes de beques de menjador i l'assistència mèdica a nens. També qualsevol tipus de tèxtil de la llar, ja siguin llençols, cortines, fundes de coixí, draps, mantes, etc.

A través d'aquesta iniciativa, esperem aconseguir suport econòmic suficient per ajudar així a les famílies més vulnerables.


RECOLLIR AEE:

Les sigles de AEE significa Aparells Elèctrics i Electrònics:


PROYECTOS INFANTILES RAEE

Segons l'estudi de Kantar Worldpanel, a Espanya, tenim en total uns quants milions de mòbils sense utilitzar en calaixos i armaris. Tenir un calaix ple de mòbils i carregadors usats no és tenir mòbils de reserva. La gran majoria no seran reutilitzats mai per quedar obsolets.

El mateix fem amb els ordinadors, càmeres de foto i vídeo, ulleres i petits aparells elèctrics (assecadors i planxes del cabell i roba, despertadors, sandvitxeres, etc.) que ja no utilitzem però que seguim guardant a casa o al traster.

PROYECTOS INFANTILES

Catalunya solament va reciclar en el 2013 un 19% dels equips elèctrics i electrònics llocs al mercat. Així, ho indiquen les dades oficials de la l'Agència de Residus de Catalunya, en els quals es constaten les greus manques en la recollida actual. El nou reial decret que ha aprovat el Govern central exigirà que a partir de l'any 2016, es recuperi una xifra equivalent al 45% del volum dels equips posats al mercat.

Tot això evidencia el llarg camí que ha de recórrer Catalunya per complir la legislació en aquesta matèria.

Aquests residus electrònics han de gestionar-se de forma diferenciada de la resta de residus municipals ordinaris, perquè les substàncies perilloses que puguin contenir siguin tractades de forma adequada i els recursos que continguin siguin valorats. Si no són recollits de forma selectiva i sotmesos els seus components i materials a un tractament específic, els RAEE poden ser responsables d'una bona part de la contaminació present en els lixiviats recollits en els dipòsits controlats dels abocadors. És per això que s'han de lliurar a la distribució o als sistemes de recollida municipal prevists pels ens locals (punts verds, recollida de voluminosos, sistemes de porta a porta, etc.).

Nosaltres recollim aquests aparells en petites caixes de cartró i/o contenidors i els venem a empreses especialitzades a reutilitzar aparells electrònics i electrodomèstics. D'aquesta manera financem les beques de menjador i l'assistència mèdica a nens.

PROYECTOS INFANTILES

RECOLLIR LLIBRES:

També recollim llibres de qualsevol gènere per a un nou projecte que estem preparant.


PROYECTOS INFANTILES